Eerste spadesteek nieuwe voetbalchalet KFC Muizen


woensdag, 3 mei, 2017
Eerste spadesteek nieuwe voetbalchalet KFC Muizen

KFC Muizen speelt voetbal op provinciaal niveau en bestaat al meer dan negentig jaar.  Omwille van de geplande inplanting van een woonwijk drong een verhuis naar nieuwe accommodatie zich op.  Nu is het tijd om van start te gaan met de werken.  Op 3 mei ’17 kondigt de eerste spadesteek de start van de bouwwerken aan.

KFC Muizen

KFC Muizen werd in 1924 lid van de Belgische voetbalbond en speelde in de provinciale reeksen van de provincie Brabant.  In 1976 fuseerde Muizen met de stad Mechelen.  Dit impliceerde dat KFC Muizen ook van provinciale reeksen zou moeten wisselen.  Omdat dit voor de ploeg een degradatie zou betekenen opteerde men er voor om toch in de Brabantse reeksen te blijven spelen. Pas in 2012 maakte KFC Muizen de overstap naar de reeksen van de provincie Antwerpen.

Verhuis van voetbalclub

Omwille van de inplanting van een nieuwe woonwijk op de gronden van de voetbalclub en buren, drong een verhuis van de ploeg zich op.  Een verhuis bood ook nieuwe kansen, namelijk de bouw van een volledig nieuwe accommodatie en velden.  KFC Muizen krijgt een volwaardig kunstgrasveld, een natuurgrasveld en ook 2 jeugd kunstgrasvelden.  Aan de overkant van de straat wordt een parking voorzien die samen met de tennis zal gebruikt worden.   Het nieuwe gebouw zal bestaan uit 10 kleedkamers, een ruime cafetaria, een polyvalent vergaderruimte  en de nodige voorzieningen die eigen zijn aan voetbal.  Er wordt verwacht dat tegen juli 2018 alle werken zijn afgerond.

“De stad voorziet voor deze nieuwe infrastructuur een totaalbedrag van 3.330.000 euro. De club krijgt na de bouw, het gebouw in erfpacht waarvoor ze dan een erfpachtvergoeding zal betalen aan de stad,” vertelt schepen van Sport Walter Schroons  Omwille van een aantal procedures heeft de start van de bouwwerken enige vertraging opgelopen.  Maar wanneer alles klaar is, zal het wachten meer dan de moeite waard geweest zijn, ” gaat schepen Walter Schroons verder.