‘SPORT OVERDAG’ 2017-2018: NIEUWE SPORTEN OP MEER LOCATIES


maandag, 21 augustus, 2017
‘SPORT OVERDAG’ 2017-2018: NIEUWE SPORTEN OP MEER LOCATIES

Een laagdrempelig beweegaanbod is de kernboodschap van ‘Sport Overdag’. Volwassen die willen sporten maar geen tijd hebben om zich aan te sluiten bij een sportclub vinden binnen het sportaanbod van ‘Sport Overdag’ zeker wel iets wat bij hen past.

 

Sport overdag

Reeds vele jaren voorziet de sportdienst van de stad Mechelen een laagdrempelig sportaanbod, genaamd ‘Sport Overdag’.  Dit sportaanbod legt de nadruk op ontspannen bewegen en competitie is hierbij niet van belang.  ‘Sport Overdag’ richt zich naar volwassenen van alle leeftijden met of zonder beperking.  Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk.  Betalen gebeurt via de aankoop via een 10-beurtenkaart. 

 

Een ruim sportaanbod

Vanaf september 2017 start het uitgebreid aanbod van het nieuwe seizoen, er is voor elk wat wils.  Voor senioren die zich soepel willen houden en sportief willen bewegen, is er de seniorengym.  Sportievelingen die houden van watersport kunnen zich uitleven tijdens de aquafit en aquapower.  Voor zwangere vrouwen is er een uurtje prenatale aquagym voorzien. Ook wie wil bewegen op muziek vindt zeker zijn gading bij ‘Sport Overdag’ via Nia! en Bokwa.  Nia! is een nog vrij onbekende maar populaire bewegingsmix. Je kan tijdens deze sessies bewegen op leuke wereldmuziek en het is geïnspireerd op dans, krijgskunst en lichaamsbewustzijn.  Via Bokwa kan je aan je conditie werken en je tegelijkertijd uitleven op muziek. Wegens succes voorzien we op vrijdagmiddag een extra uur Bokwa. Ideaal voor wie tijdens zijn lunchpauze sportief wil zijn.   Voor wie ver weg van alle drukte en stress weer op adem wil komen, is Tai-Chi zeker een optie. 

Deze sportactiviteiten worden overdag georganiseerd, maar voor de werkende Mechelaars die zich overdag moeilijk kunnen vrijmaken, voorzien we ’s avonds een aantal sessies.

“Als schepen van Sport vind ik het erg belangrijk dat mensen die misschien niet de tijd hebben om zich aan te sluiten bij een sportclub via ‘Sport Overdag’ met een boeiend en uitdagend sportaanbod toch de mogelijkheid krijgen om georganiseerd in groep te sporten.”

 

Meer info over ‘Sport Overdag’ is terug te vinden op de website van de stad Mechelen: https://www.mechelen.be/sportoverdag