Sporten on de Toren: twintigste editie


donderdag, 3 augustus, 2017
Sporten on de Toren: twintigste editie

De Grote Markt van Mechelen wordt van 3 t.e.m. 10 augustus het decor voor een tropisch zandstrand. Sporten onder den Toren, alias het beachvolleytornooi en Mechelen Kinderstrand palmen de Grote markt in. Eerst is het de beurt aan sportievelingen die gedurende vier dagen het beste van zichzelf geven.  Daarna wordt er plaats gemaakt voor de kleinste Maneblussers en bezoekers.  Zij kunnen hier naar hartenlust zandkastelen bouwen of deelnemen aan een prikkelend spelaanbod. Ook de traditionele familiepicknick op het strand ontbreekt niet.

Sporten onder den Toren:

Meer dan honderddertig ploegen en 750 volleyballers zullen de komende dagen volleyballen op het pas aangelegde strand. Het was voor de organiserende sportdienst een hele klus om de zandbak op de Grote Markt klaar te krijgen. Heel wat vrijwilligers en jobstudenten zorgen samen met de sportdienst voor het sportieve verloop van de vierdaagse: terreinen klaarzetten, scheidsrechters leveren, het secretariaat en de bar bemannen. Dit jaar is het beachvolleybaltoernooi aan haar twintigste editie toe en het is een samenwerking tussen de sportdienst van de stad Mechelen en Mavoc Mechelen.

“De beachvolleyballers spelen op zes beachterreinen tussen de Sint-Romboutstoren en het stadhuis. Bestaat er een mooiere locatie om te volleyballen?”, geeft schepen van Sport Walter Schroons aan.

Een strand van 1600 m²

Voor een perfect spel is een dikte van 30 centimeter zand verreist. In totaal is er een strand van ruim 1600 vierkante meter aangelegd met zo'n 700 ton zand. Dit wordt van donderdag 3 augustus tot en met zondagavond 6 augustus het strijdtoneel voor ploegen van bedrijven,  recreatieteams en landelijke en provinciale spelers.

"We ontvangen tijdens deze dagen meer dan zevenhonderd spelers. Het aantal deelnemers is echt groot. Al maanden zijn de verschillende poules volzet. We zitten nu echt aan het maximum aantal ploegen dat we kunnen laten deelnemen”, aldus Walter Schroons.

“Vooral het bedrijventoernooi scoort goed. Per dag strijden dertig bedrijven voor toernooiwinst. Deze zaterdag nemen de recreatieve teams het tegen elkaar op. Zondag komen de landelijke en provinciale spelers aan de beurt", vult schepen Walter Schroons aan.